Tratamentul PRP cu Plasmogel™ (“Terapia Vampir” Vaginală) se recomandă în cazul în care doriți:
1. Rejuvenare vaginală internă și externă. Nașterile, patologiile diverse, menopauza și procesul de îmbătrânire fac ca țesuturile zonei vulvo-vaginale să-și piardă elasticitatea, rezistența și aspectul estetic. Acest lucru determină incontinență urinară, uscăciune vaginală, lipsa plăcerii sexuale, piele ridată, hiperpigmentată ori lăsată etc. Rejuvenarea vaginală internă se realizează prin stimularea peretelui vaginal. În acest fel se produce colagen, se remodelează țesutul și se restabilește flexibilitatea acestuia. Tratamentul vizează mucoasa vaginală, regenerează epiteliul și țesuturile conective. Rejuvenarea vaginală internă este asociată și cu rejuvenarea labială, pentru estetica regiunii vulvo-vaginale externe.
2. Tratamentul durerilor la contactul sexual și îmbunătățirea relației intime și a sensibilității genitale.
3. Îmbunătățirea orgasmului – injectarea clitorisului sau a punctului G.
4. Tratamentul cicatricilor, de exemplu după naștere naturală sau după operație cezariană.
5. Dereglări recidivante ale florei vaginale, de exemplu candidoza care reapare după tratament.
6. Augmentarea labiilor.
7. Tratamentul atrofiei vaginale- senzație de uscăciune sau mâncărime (prurit) din menopauză;
8. Tratamentul incontinenței urinare, a durerilor la urinare și a cistitelor recidivante (urinare dureroasă, frecventă).
9. Tratamentul lichenului vulvo-vaginal.
10. Tratamentul ectopiei colului uterin.
11. Îmbunătățirea calității endometrului și creșterea ratei de sarcini (îmbunătățirea fertilității spontane sau în cadrul FIV).
CE ESTE PRP ȘI CUM FUNCȚIONEAZĂ?
PRP-ul sau “Terapia Vampir” reprezintă utilizarea concentratelor plachetare (în engleză Platelet Rich Plasma/„PRP”) extrase din prpriul sânge, adică a plasmei îmbogățite cu trombocite, care prezintă capacitatea de regenerare a celulelor.
Sângele este format dintr-o parte corpusculară cu celule speciale: globule roșii, globule albe, trombocite și o parte lichidă denumită plasmă. Aceasta din urmă este un lichid ușor vâscos, de culoare galben-pai, formată dintr-o soluție apoasă de electroliți, vitamine și proteine. Din componentele sângelui, in cazul dat prezintă interes trombocitele, care au particularități unice. Printr-un proces numit degranulare, trombocitele eliberează granule care conțin proteine speciale denumite factori de creștere. Aceste proteine, printr-o serie de procese biochimice complexe, activează funcțiile pentru repararea țesuturilor:
- reglarea creșterii celulare și diviziunea lor;
- regenerarea țesuturilor și diferențierea celulelor;
- induce aderența endotelială și producerea de citokine;
- formarea vaselor de sânge;
- factorul angiogen și mărirea permeabilității capilare;
- proliferarea și mobilizarea fibroblastelor și a keratinocitelor;
- favorizează reepitelizarea și creșterea țesutului de granulare;
- induce formarea de os și cartilaj;
- adeziunea, creșterea, migrația și diferențierea celulară.
Prin urmare, concentratul plachetar (PRP) este un derivat din sânge, obținut din sângele integral prin eliminarea globulelor roșii și concentrarea fracției plachetare de la 3–5 ori față de valoarea normală. Eficiența tratamentelor cu concentrate plachetare depinde, în principal, de concentrația trombocitelor și, în consecință, de factorii de creștere. Aceste proteine speciale acționează ca „transmițători” (chemotactism) în diferite procese biologice; ele sunt responsabile pentru proliferarea, diferențierea și morfo-geneza țesuturilor, funcționând ca parte a mecanismelor din sistemele autocrin, paracrin și endocrin.
Sistemul Plasmogel™ și variantele sale au făcut posibilă obținerea atât a concentratelor plachetare lichide, cât și a formei lor coagulate (cheaguri/membrane) autologe, cu o concentrație mare de trombocite și o concentrație mare sau mică de globule albe, pentru utilizare imediată în mai multe domenii ale medicinei regenerative, inclusiv în ginecologie. Sistemul de producere a concentratului plachetar se bazează practic pe separarea diferitelor fracții, care alcătuiesc sângele, prin centrifugare, obținând fracția bogată în trombocite.
Sângele întreg este recoltat folosind un sistem de tip Vacutainer Plasmogel™ și colectat într-o eprubetă de sticlă, care conține un anticoagulant pe bază de citrat (ACD-A: Anticoagulant Citrate Dextrose Solution, Solution A, USP) și un polimer special de separare, inert din punct de vedere biologic, tixotrop, cu o densitate bine definită. În timpul centrifugării în eprubetă, se formează diverse gradiente de densitate. Datorită caracteristicilor sale fizico-chimice, polimerul de separare se va poziționa la interfața dintre globulele roșii și trombocite permițând astfel, la sfârșitul procesului de centrifugare, o recoltare ușoară a fazei bogate în trombocite.
CUM SE REALIZEAZĂ TRATAMENTUL PRP?
1. Primul pas este recoltarea unei cantități mici de sânge, în 1-2 eprubete Plasmogel™.
2. Sângele se va centrifuga, iar în urma centrifugarii in eprubete Plasmogel™, plasma bogată în trombocite, factorii de creștere și de vindecare naturali vor fi activați și separați de celulele roșii. Acești factori și celule vindecă în mod natural organismul în momentul în care vă răniți, zgâriați sau aveți orice accident. Astfel, utilizarea lor produce o vindecare naturală și în același timp intensificată, fară efecte adverse.
3. Medicul va extrage apoi doar acest PRP și îl va injecta pacientului sub anestezie locală în zonele vizate pentru tratament.
De regulă, sunt recomandate 3 ședințe de PRP intern și extern, la interval de 4-6 săptămâni.
Pentru rejuvenarea vaginală internă și externă și cura afecțiunilor ginecologice, tratamentul PRP poate fi asociat și cu tratamentele cu Laser CO2 și cu acid hialuronic.
Vă așteptăm cu drag la clinica noastră, iar pentru a vă programa sau pentru a afla mai multe, vă rugăm să ne contactați pe messenger sau la telefon 0747619919 și 0371371381. Aflați mai multe pe website-ul nostru, https://www.allia-ginecologie.com/.
Comments